Titiaan de Geer, geboren in 1947 te Zeist, opgroeiend in een prachtige kunstzinnige omgeving waar de liefde is ontwikkeld voor schoonheid en vakmanschap.

Titiaan de Geer, vakman en vormgever

Al zo’n 40 jaar restaureert en vervaardigt Titiaan de Geer groot zilverwerk. Als specialist in het restaureren van 17e en 18e eeuws zilver heeft hij jarenlang werk verricht voor de beste antiquairs en musea in Nederland.

Steeds meer is Titaan de Geer hedendaags zilver gaan vervaardigen, veelal uit eigen inspiratie maar op verzoek ook ontwerpen van derden.


In Weesp kunt u een kijkje nemen in het atelier waar nog steeds volop met zilver gewerkt word. U bent er van harte welkom!

Titiaan de Geer

CollectieCollectie.html
Foto archiefFoto_archief.html
ExpositiesExposities.html
ContactContact.html

Na zes jaar antieke klokken (staande horloges en pendules) te hebben gerestaureerd , heeft hij de zilversmids en goudsmids opleiding in Schoonhoven voltooid in 1976. Tijdens zijn stage in Den Haag is hem de kunst van het restaureren bijgebracht.


Vervolgens heeft hij 14 jaar in Amsterdam een atelier gehad, waar hij veel werk heeft verricht voor de beste antiquairs en musea in Nederland. In 1992 is Amsterdam verruild voor Schoonhoven om in een geweldige inspirerende omgeving terecht te komen. Daar heeft hij voornamelijk groot hedendaags zilver vervaardigd. De overgangsperiode van specialist in het restaureren van 17e en 18e eeuws zilver naar het creëren van eigentijds groot zilverwerk en het vervaardigen ervan ervaart hij als het ultieme genot.


2012 Is het jaar om het dichterbij huis te zoeken en de werkzaamheden voort te zetten in Weesp.